Grappige uitspraken door kinderen….

In de klas staan én een kleindochter hebben, levert genoeg stof op om grappige uitspraken te verzamelen. Soms zet ik ze al op facebook, maar hier kan ik ze netjes bij elkaar zetten.

Zo had ik op maandagmorgen ons kringgesprek bijna afgerond, toen de kinderen wilden weten wat ik in het weekend gedaan had. Toen ik vertelde dat ik gaan shoppen was en twee nieuwe truien had gekocht, kreeg ik een reactie die ik in de verste verte niet verwacht had: ‘oh, dat is goed juf, want jij hebt wel veel hetzelfde aan………’

Een jaar geleden had ik die opmerking al gekregen van ons Elieze toen ze met een verkeerd been uit bed gestapt was. Ze kwam langs de badkamer en zei boos in het voorbijgaan: En waarom heb jij altijd hetzelfde aan!?

In beide gevallen heb ik toch heel goed gelachen…….

Jaren geleden kwam er een kindje de klas binnen, helemaal overstuur. Ze vertelde dat haar oma vorige nacht een ‘hartoverval‘ had gehad.

Tja, dat is idd wel schrikken als je dat hoort als kind…….

Ons Hanne was vroeger misdienaar en op een zondag moest ze de hoogmis dienen. Onze Raf ging mee om haar te steunen. Na de mis kwam onze Raf helemaal onthutst thuis. ‘ Ik ga nooit meer naar die mis van die oude mensen. Weet je wel wat die zingen? Ons Hanne in den oven !’

Dat had hij verstaan in plaats van ‘ Hosanna in den hoge’.

Ons Elieze wilde fruitsap drinken, maar zonder groentjes…..

Ze bedoelde zonder de pulp van de sinaasappel.

Op een ochtend vroeg ik aan de kinderen om de toetsen, die ze mee naar huis hadden genomen om te laten handtekenen, in hun toetsenkaft te stoppen. Daarop reageerde een meisje: Juf, ik kan dat nog niet doen want mijn mama heeft er nog niet op gekribbeld.

Gert brak op 23 juni zijn voet tijdens het spelen: hij sprong over een haagje bij hen om te ontsnappen aan Caro met een emmertje water. Dat maakte ook bij Lars wel indruk, want als we hem gingen halen in Oostmalle bij het kampke vertelde hij elke keer dat ‘papa pijn’ had.

Ook de giraf kreeg gips ( schildersplakband) aan de poten.

En zo ging ik met Lars naar het shoppingcenter in Wijnegem en kocht er iets bij de Lush , een zeepwinkel. Hij ging eerst aan de zeepje ruiken en dat beviel hem wel, tot bij de derde reeks: Bah, stinkt! Daar sta je dan, met de verkoopster naast jou.

Toen ik ging betalen, ging hij op het toogje hangen en vertelde hij dat papa pijn had, dat papa sprong en pijn had. Heel grappig, want hij deed dat dan na, met springen en al. Wat een schattige kleinzoon!!!!

Lars speelt een spelletje op de gsm van zijn papa. Een spelletje met een ‘kakapult’.

Minne wilde met de communie van Elieze eigenlijk garnaaltjes. Garnaaltjes is een ander woord voor sandaaltjes.

We zijn op de communie uitgenodigd van Vince en Elieze bij de Raf zijn kant. We eten er wat en Minne heeft een eitje liggen. Ze gaat wat spelen en terwijl pits ik een beetje aan haar ei. Wanneer ze terugkomt ziet ze dat er nog maar weinig ei is. Ze is daar verdrietig om en ineens komt er uit :  ‘ Ik mis mijn eitje…….!!! ‘  Blijf dan nog maar eens serieus…..

Elieze vertrekt op zeeklassen en we wuiven haar uit. Het duurt wel even voor ze in de bus gaan en wanneer dat moment er is, is het afscheid voor Minne niet zo leuk en komen er traantjes kijken bij Minne. Met een fake – triestig snoeteke zegt ze ‘ ik wil mee naar de zee!’

De bus is een dubbeldekbus met geblindeerde ruiten. Je kan dus niet zien wie waar zit , of waar wie zit…. Ik zeg tegen Minne dat het wel moeilijk is om te zien waar Elieze zit, dat dat bijna niet gaat. Ze antwoordt daarop : ‘ Ja, je ziet die kopkes ni, hé! ‘ Waar blijft ze het altijd halen, vraag ik me af.  Maar dat maakt haar net zo uniek en zo’n zalig kind.